pondelok 21. októbra 2013

Stručné životopisy tibetských lekárov a astrológov, ktorí navštívia SR a ČR 23.-30.10.

Cering Čhözom (hlava Inšitútu tibetskej astrológie)

Cering Čözom sa narodila v roku 1965 v Indii. Bola prvá tibeťanka v exile, ktorá ukončila štúdium v oblasti tradičnej tibetskej vedy Astrológie. Štúdium tibetskej medicíny a astrológie ukončila v Dharamsale v roku 1988.

Od roku 1989 do roku 1998 pôsobila ako astrológ a pripravovala horoskopy, osobné a lekárske horoskopy atd. Cering Čhözom bola prevedená na tibetskú lekársku a astrologickú školu v roku 1999 a slúžila ako odborná asistentka do marca 2003.

Od roku 1995, cestovala do mnohých európskych krajín, Japonska, Austrálie, Ázie a Spojených štátov prednášať a poskytovať súkromné ​​konzultácie o vede tibetskej astrológie.

1. Marca  2013 , bola vymenovaná vedúca Astrologického a Astronomického oddelenia inštitútu Men Ce Khang.


Dr Cultrim Kalsang (tibetský doktor)
Dr Cultrim Kalsang sa narodil v roku 1970 v Rạch v Tibete. Predvídajúc lepšiu budúcnosť, v roku 1982, kedy sa situácia v Tibete trochu uvoľnila, sa jeho rodičia rozhodli poslať ho tajne do Indie. Na radu Jeho Svätosti sa zapísal do školy tibetských detí (TCV), kde sa mu dostalo základného a stredného vzdelania. Po ukončení stredoškolského štúdia, vstúpil do ďalšieho štúdia. Študoval tibetský jazyk, fyziku, chémiu a biológiu, matematiky.

V roku 1993 nastúpil do tibetského Inštitútu medicíny a astrológie so sídlom v Dharamsale. Študoval Gjüži (štyri tibetské lekárske Tantry) v rámci päť ročného kurzu. V roku 1997 promoval na lekárskej fakulte a získal titul Menpa Kačupa.

V roku 1998 pôsobil ako rezidentný lekár na klinike Men Tsee - Khang v Dillí a v Nepále. V roku 1999 bol pridelený na post výskumného lekára v oddelení Materia Medica a uskutočnil rozsiahly prieskum na rastlinách Materia Medica v oblastiach v Ladaku, Lahual a Spiti, Sikkime, Nepále, severnej Indie (Uttaranchal, Uttarkashi, Garhwal, Chamoli, Ruth - Nag,) a južnej Indii. Je autorom kníh ako "kompilácia Výskumu integrácie Materia Medica tibetskej medicíny, Ajurvédy, Unáni, siddhajógy a čínske medicíny."

V roku 2003 pôsobil v spojenom výskumnom projekte na osemdesiatich vzácnych tibetských užitočných liečivých rastlinách. Tento spoločný projekt je spoluprácou medzi Men Tsee - Khang, v Dharmsale, sídle tibetskej vlády v exile a Ústavu Aravan pre životné prostredie , Kibbutz Ketura, Izrael.

Získal titul Menrampa ( PhD ) s vyznamenaním v roku 2009. V tom istom roku Dr. Cultrim dostal ocenenie ako uznanie úspešného absolvovania kurzu v koncentrovanej Pančakarma a špeciálnej terapie v Kerala Ajurveda, Aluvi, India.

V roku 2009 založil Centrum pre vonkajšiu liečbu (terapie) v inštitúte Men - Tsee - Khang.

Je pozývaný na Západ, do krajín, ako je Francúzsko, Nemecko, Rakúska, Poľsko, Holandsko , Izraela, Tchaj - wan a miest v Indii na medzinárodných konferenciách, prednáškach, seminároch a workshopoch.

Okrem toho sa aktívne podieľa na výskume liečivých rastlín a prekladoch niekoľkých kníh do angličtiny.

V súčasnosti je zástupca vedúceho odboru Materia Medica na tibetskom lekárskom a astrologickom inštitúte Jeho Svätosti Dalajlámu Men - Tsee - Khang v Dharamsale.


Stručný životopis Dolmy Cering

Dolma Cering slúžila v Men-Tsee-Khang 30 rokov v rôznych funkciách. Pridala sa k inštitútu v roku 1982 ako vedúca odboru publikácií, a asistentka anglického tajomníka.
V roku 1987, bola vymenovaná ako vedúca kancelárie tajomníka koordinátora. Od roku 1996 bola vymenovaná hlavným pokladníkom v hlavnej učtárni v Dharamsale.
Od roku 2006 bola znovu opätovne vymenovaná ako tajomníčka.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára