sobota 14. januára 2012

o Centre tibetskej medicíny

Občianske združenie Centrum tibetskej medicíny vzniklo v roku 2008 s cieľom šíriť a podporovať starodávnu tradíciu tibetskej medicíny na Slovensku a v Čechách. V rámci toho spolupracujeme s niekoľkými medzinárodnými inštitútmi a síce Men-ce-khang, Čagpori a Yuthog foundation v Indii, Tibet center v Rakúsku, a Tibetan Herbal Clinic v Dánsku, ako aj s individuálnymi doktormi.
Cieľom je postupne preložiť pôvodné texty ako sú Štyri medicínske tantry a komentáre k nim a sprístupniť poznanie tibetskej medicíny formou vzdelávacích kurzov. Pre širšie verejnosť poriadame pupulárne náučné prednášky a pre záujemcov zdravotné konzultácie.
Od roku 2008 sme usporiadali návštenzu týchto lekárov: Dr.Sonam Lhamo, Dr. Namdol Lhamo, Dr. Tamdrin, Dr. Samten, Dr. Bhuti Lobsang a Dr. Cewang Smanla, a učencov Dr. Taši z Univerzity vo Varanasi a Geše Tendzin Dhargje, riaditeľ Tibet center Rakúsko.
Radi odpovieme na akékoľvek otázky a privítame návrhy a pripomienky k našim aktivitám, prípadne záujemci o prednášky a konzultácie aj  menších mestách SR a ČR.

Kontakt: chmelikoliver@gmail.com, tel. 0918618667


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára