utorok 10. januára 2012

Dr Cewang verejná prednáška v BA


Prednáška Dr. Cewanga Smanla na tému:
 
O tibetskej medicíne, prúdení a činnosti životnej energie v tele 
 
Miesto: Literárna čajovňa a kaviareň, Grosslingova 49, BA, www.literarnacajovna.sk
   čas: Nedeľa 15.1.2012 o 1930 
 
Vplyvmi modernej doby ako je stres, rozptýlenosť a vnútorná nerovnováha životná sila neprúdi v kanáloch (nádí) tak, ako by mala, ktoré sú týmito faktormi zablokované, a podobne aj energetické centrá (čakry) a základné životné esencie (thigle). 

Tibetská tantrická náuka i medicína  doporučujú cvičiť jógu (trulkhor), dychové cvičenia (pránajáma), mať správne jednanie a udržiavať myseľ uvoľnenú, bdelú a v prítomnosti bez príliš silných emócii nádeje a strachu, pripútanosti a odporu.

  V tibetskom buddhizme a tibetskej medicíne existuje päť druhov životnej energie: život udržujúca (prána), stúpajúca (udána), všetko-  prestupujúca (vjána), oheň sprevádzajúca (samána) a zostupná-čistiaca (apána), ktoré riadia všetky hlavné telesné funkcie tela i duševné pochody mysle.  Rovnováha týchto energií pomáha udržiavať zdravie, dlhý a priaznivý život kým nerovnováha prináša choroby a priťahuje problémy. 
 
O týchto ale aj ďalších veciach a o vzťahoch zdravého a  nezdravého fungovania, tela, mysle a životnej energie bude prednáška Dr.Cewanga.  
 

Dobrovolné vstupné. 

Kontakt: Oliver Chmelík, 0918618667, chmelikoliver@gmail.com 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára